Jack Potata 2013.07.21. 02:14

Első bejegyzés - alapvetések

Ez a blog Londonról fog szólni. Az elképzelésem szerint egyfajta keveréke lesz egy utazós blognak (bár sajnos nem vagyok sem olyan olvasott, sem világlátott, mint Bede YOLO Márton), és a Városban blognak. Ha jól sikerül, akkor a Londonba látogatóknak és az itt élőknek egyaránt érdekes lesz. Ez a terv.

-

Nade minek egyáltalán Londonról írni, nem? Uncsi. Naugye!?

-

Kezdjük egy számháborúval. London egy 8 milliós világváros, de a közvetlen vonzáskörzetében valójában több mint 15 millióan élnek - és nagyjából ugyanennyi turista fordul itt meg évente. Területe 1500 négyzetkilométer, vagyis három budapestnyi, amit 32 kerület ad össze. A népszámlálási adatok szerint Londonban körülbelül 300 nyelven beszélnek az emberek, london repterei pedig évente több mint 130 millió utast forgatnak meg. London gazdasága körülbelül ötszöröse Magyarországénak, a legnagyobb európai cégek közül minden ötödiknek itt van a központja. London egyszerre kétezer éves múlttal rendelkező volt birodalmi központ és a popzene és szórakozás fellegvára.

-

Ha van közepe a világnak, akkor az London. Esetleg New York, de ha választani kellene, valószínűleg London jönne ki győztesen. De valószínűleg nincs közepe a világnak, így London sem az. De közel van hozzá.

-

Ehhez képest Orsi fashion és lifestyle blogjától eltekintve nincs értékelhető blog Londonról a magyar weben - bocs, ha most valakibe nagyon belegázoltam, de egy 10 perces Google-keresés ezt a képet mutatta. Ennél is borzasztóbb azonban, hogy London a közbeszédben egy véglegetekig leegyszerűsített szimbólummá vált, a inkább-mosogatónak-mentem-mert-elmenekültem-Magyarországtól mém szimbólumává. London az a hely lett, ahol a magyarok szerencsét próbálnak, ne adj' isten nyomorognak. Esetleg még van ott egy Buckingham Palace, meg Big Ben és a Tower és Tower Bridge.

-

London ennél elmondhatatlanul több. Vagyis ez a blog próbálja majd elmondani, mennyivel több.

-

Amiről nem fog ez a blog szólni:

  • a kivándorlás untig lerágott kérdéseiről,
  • az elcsépelt nevezetességekről,
  • én mit csinálok vagy hogyan élek,
  • az időjárásról vagy
  • hogy de jó volna egy magyarosat enni és hol vásároljunk be hozzá.

Címkék:london rondon Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rondon.blog.hu/api/trackback/id/tr775416884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása